fbpx

Имате ли протектор за дете?

Сякаш за първи път чуваш за протектор за дете, нали?

Чудиш се дали става дума за памперси, или за протектор на чаршафи?

Нито едното, нито другото. Днес ще обсъдим кое е важно да защитим, когато станем родители.

Протектор е нещо, чрез което можем да защитим ценните за нас неща. Когато си купим телефон, първото нещо, което правим без дори да се замисляме, е да купим протектор и калъфче. Разбира се, обгрижваме ценните за нас неща със завидно старание. За по-новите и скъпи коли търсим гараж, за да са защитени. За всеки случай купуваме и комплект сенници и покривало. А какво правим, когато ни се роди дете? Как го защитаваме?

Имате ли протектор за дете?

Всички постоянно казваме, че децата са най-важното в живота ни. Най-важното, но след телефона, колата, лаптопа, фотоапарата, очилата… Да, ние им купуваме качествени храни, маркови дрехи, Плейстейшъни и др. Стараем се нищо да не им липсва и да имат определен стандарт на живот. Водим ги на различни извънкласни дейности, за да развият талантите си и да придобият повече умения. Ако имаме финансова възможност ги записваме в частна градина и училище, и т.н. Но забравяме, че докато вземат живота в ръцете си, са пряко зависими от нас, техните родители. От това, ние да сме здрави и платежоспособни. Нашият живот и благоденствието на семейството ни са наша лична отговорност. Тук е мястото на застраховката „Живот“– тя е протектор, тя е гаранция, че нашето дете ще е финансово подкрепено дори, когато по една или друга причина, ние не сме в състояние да го направим.

Това е истинският протектор за нашето дете.

imate-li-protektor-za-dete

Повечето хора с охота купуват протектори за нещата, които придават комфорт, формират стандарта им на живот. А за децата, едно от нещата, които осмислят съществуването им – махат с ръка и отсичат „Няма смисъл“ или казват, че това са „Хвърлени на вятъра пари“. Ако мислим така, ние всъщност показваме, че отхвърляме отговорностите си като родител и прехвърляме тази грижа върху близките си и обществото.

Семейството не е дефинирано с последните ни имена или от кръвта, която тече във вените ни – дефинирано е с отговорността и любовта ни.  Дейв Уилис

Наскоро чух от един родител да казва, че застраховката е може би правилно нещо, но той не бил дорасъл още за това. Замислих се, а как този човек разбра, че е дорасъл да стане родител. Смятам, че родител не е човекът, който само извежда детето на разходка и сменя от време на време памперсите. За мен родител е този, който поема грижата за моралното и физическото възпитание на детето си и осъзнава, че то има нужда от внимание, обич, време и не на последно място и от финансова подкрепа, поне докато навърши осемнадесет години.

Може ли да имаме контрол над всичко?

Доста често се държим наивно, мислейки че контролираме всичко, а всъщност не можем. Та ние не знаем какво ще се случи в следващия миг. Именно защото непредвидените събития в живота ни се случват без да искат разрешението ни, затова е необходимо да се подсигурим. Застраховайки се, ние правим финансов протектор за детето си.

Подписът върху застрахователната полица показва нашата отговорност, любов и грижа.

Сключвайки застраховка „Живот“, ние защитаваме най-ценното в живота – детето си.

Ако досега не сте мислили за това, обадете ни се. Заедно ще обсъдим при какви непредвидени обстоятелства трябва да сте защитени и какви са най-подходящите параметри във вашия случай.

Застраховайте себе си – защитете детето си!

[maxbutton id=“1″ ]

 

Финансово планиране с Цветелина Тодорова

Погълнат от ежедневните задачи, вероятно не отделяш време за стратегически поглед към твоите лични финанси.

Можеш да постигнете това по време на кратка опознавателна среща с мен. 

Тя е напълно безплатна за теб!

Като резултат ще намалиш разходите си, ще плащаш по-малко данъци, и ще получиш възможност за по-висока доходност за парите си.

Бъдещето ти зависи от теб – направи своя финансов план СЕГА!

Мадлен Йорданова

Мадлен Йорданова e анализатор на лични финанси. Помага на всеки, който би искал да бъде финансово подготвен за повечето ситуации в живота си. Силата ѝ е в това да открие и формулира важните житейски цели и да подготви подходящ финансов план за изпълнението им.