fbpx

Три причини да използваш кредитен консултант при теглене на кредит

Услугата кредитен консултант набира все по-голяма популярност. В тази статия за кредитиране ще те запозная с неговата роля и полза при тегленето на кредит.

С какво се сблъсква всеки от нас, когато му се наложи да прибегне до ползването на банков кредит?

Обикновено това означава взимане на един или няколко почивни дни. Обикаляне по офисите на различни банки и обясняване на всеки един от съответните служители кои сме ние и каква е нашата ситуация. След това идва по-интересната част. Снабдени с куп оферти и всякаква друга информация и документация започва разборът на това какво всъщност ни се предлага. Много често поради това, че все пак не всеки е врял и кипял в банковото кредитиране, се оказва че кредитът ни е отказан. Дори и да сме изчели всички оферти и сме избрали подходяща банка. Просто банката има изисквания, които не сме съобразили. И всичко започва отначало … Случва се с мен да се свързват както хора, които никога не са чували за кредитен консултант, така и хора, които са вече уморени от това обикаляне. Тествали са проба-грешка при кандидатстването за кредит и търсят професионална помощ. Когато се заемеш сам с търсенето на кредит, освен че ще изхабиш време и нерви, можеш да загубиш и пари. В някои случай не си направил предварително проучване на възможностите за кредит. Изкушил си се от изгодна покупка на имот или по някаква причина не си имал съмнения в получаването на финансиране. Платил си някаква сума в аванс, но се оказва, че ситуацията е друга. Тогава не само, че губиш време в обикаляне на банки, но и можеш реално да загубиш парите, които си платил, защото не си спазил договорените условия. кредитен консултант

Затова ще ти дам три причини да използваш кредитен консултант при тегленето на кредит:

Причина №1 – Ще ти спести обикалянето и кандидатстването в множество банки

Кредитният консултант в повечето случаи работи с много банки. Част от неговата работа е да състави твоя профил като клиент. Да консултира естеството на сделката с банките-партньори и да ти предложи най-добрите и подходящи за твоята ситуация оферти.

Причина №2 – Познава тънкостите и подводните камъни във всяка оферта

Кредитният консултант често има достатъчно опит и информация в коя банка какви са изискванията за даден кредит и какво може да попречи на твоята сделка. Също така знае и какви са скритите разходи, които трябва да направиш, за да получиш дадената цена на кредита. Това ще ти спести както възможен отказ на твоето искане, така и неприятни изненади, свързани с допълнителни плащания.

Причина №3 – Сравнява офертите по цена и параметри

Повечето клиенти, които идват при мен за консултация вече са посетили една или няколко банки. Разговорите с тях обикновено започват с „От банка Х ми дадоха лихва У % …“. Въпреки че лихвата е основната цена, която плащаш за кредита, който получаваш, има и доста други неща, които трябва да се вземат предвид. Всяка оферта съдържа в себе си различни параметри. Задача на кредитния консултант е да представи офертите на различните банки при едни и същи изходни условия – размер и срок, за да бъдат съпоставими. Както и да калкулира всички други съпътстващи разходи по кредита – застраховки, свързани продажби, такси и разходи за одобрение. Кредитният консултант ще ти помогне да вземеш информирано решение за най-подходящия и изгоден кредитен продукт на пазара, спрямо твоите изисквания и желания. Ако ти предстои покупка на имот или вече ползваш банково финансиране, но би искал да подобриш условията, свържи се с мен. Аз ще се запозная с твоята ситуация и ще получиш независим съвет от професионален консултант.

Какво казват клиентите за нас

Имах удоволствието и честта да работя с Цвети Тодорова като мой кредитен консултант. Целта беше закупуване на жилище чрез ипотека […]
Имах възможността да работя с Цвети относно планирането на семейните ни финанси. Тя е изключителен специалист, който се вслушва […]
Успях да си изясня какви са вариантите ми за инвестиране, техните плюсове и минуси, стигнах до избор на портфолио. Получих система за инвестиране […]

Финансово планиране с Цветелина Тодорова

Погълнат от ежедневните задачи, вероятно не отделяш време за стратегически поглед към твоите лични финанси.

Можеш да постигнете това по време на кратка опознавателна среща с мен. 

Тя е напълно безплатна за теб!

Като резултат ще намалиш разходите си, ще плащаш по-малко данъци, и ще получиш възможност за по-висока доходност за парите си.

Бъдещето ти зависи от теб – направи своя финансов план СЕГА!

Цветелина Тодорова

Цветелина Тодорова е консултант по лични финанси и финансово планиране. Тя работи с хора, които срещат трудности в управлението на личните си финанси и биха искали да постигат по-лесно житейските си цели. Цвети използва комплексен похват в личните финанси, който е насочен към постигането на по-добри резултати.