fbpx

5 ползи, ако имам застрахователен консултант

За да бъдем спокойни се опитваме да контролираме всичко и лично да правим повечето неща в живота си. Ей така, защото няма кой да го направи по-добре от нас. Да, понякога се справяме, но носим толкова много дини под мишница, че често изпускаме контрола. Причините обикновено са липса на достатъчно време и на информация. Би било добре поне в някои области да се доверим на професионалисти. Например в животозастраховането. Ето пет ползи, ако имаме личен застрахователен консултант.

1. Печеля време

Всеки ще се съгласи с мен, че времето е безценно. То е нещо, от което изпитваме постоянен дефицит. Затрупани сме с лични и служебни ангажименти, а времето ни притиска. За съжаление не съм чувала да има специализиран магазин за продажба на продукт „време“😊. И всеки се справя както може. Но често от това страда качеството ни на работа, личния живот, да не говорим как стресът се отразява върху здравето. Затова добре е да се фокусираме върху нашата дейност, а за всичко останало да се обърнем към специалисти в дадената област. Това се отнася и за застрахователния консултант. Той ще ни спести време, като направи проучване коя застраховка и с какви параметри ще е подходяща за нас.

Прекалено многото информация без подходяща организация, може да бъде съкрушаваща.

2. Фокусирам се върху важната и необходима застраховка

Има толкова много компании, които предлагат здравно осигуряване и животозастраховане. Ще ни отнеме доста време в проучване, какво представляват и кое е точно за нас. Освен това не е възможно постоянно да следим за нови продукти и възможности за защита. Ползата от застрахователен консултант е, че в кратък разговор, той ще съпостави финансовия ни статус и необходимостта от защита. След това ще ни даде подходящото решение. Не винаги можем да се застраховаме за всички неблагоприятни ситуации в живота. Важно е да бъдем защитени за тези, при настъпването на които не бихме се справили финансово.

3. Не отлагам

Повечето от нас сме склонни да отлагаме всяко нещо, за което няма конкретна крайна дата. Ако се съмнявате в думите ми, моля направете следното упражнение. За една минута помислете за нещата, които са важни за вас и въпреки това още не сте ги изпълнили.

Трябва да направя…, да отида…, да проверя…

Сега, ако си зададем въпроса „Защо не …?“ – отговорът е: „Защото не сме задали дата/срок.“ Ако имаме застраховател консултант, няма да губим време, защото той ще ни даде срок да помислим и да сключим полицата.

4. Получавам навременно съдействие

Мислим си, че попълвайки първоначалните документи, вече нямаме нужда от консултант. Точно обратното. Много често имаме нужда от някакво съдействие. Например забравена парола за достъп, липсващи вноски, добавяне/отпадане на покрития на падеж, промени на лични данни… Особено важно е да имаме навременно съдействие при възникване на щети. И ако нямаме личен застрахователен консултант, всеки път ще обясняваме на кол центъра /след като се свържем след петия път/ кои сме и какво искаме.

Шансът е винаги на страната на подготвения ум. Луис Пастьор

5. Фокусирам се върху важните за мен неща

Ние постоянно се променяме по отношение на възраст, здраве, професия, хоби… В живота ни идват нови хора. Ставаме родители и вече сме финансово отговорни не само за себе си. Консултантът е този, който ще ни обърне внимание относно важните неща и кога трябва да бъдат защитени или осигурени:

  • Здраве
  • Защита на кредит
  • Събиране на средства за образование
  • Осигуряване на спокойствие за късните години и др.

Ако търсите точния застрахователен консултант, тук сте на правилното място. Можем да направим кратка среща онлайн или в офис и ще получите информация, коя застрахователна компания и програма е подходяща за вас. Ще се радваме да ви съдействаме.

[maxbutton id=“1″ ]

Финансово планиране с Цветелина Тодорова

Погълнат от ежедневните задачи, вероятно не отделяш време за стратегически поглед към твоите лични финанси.

Можеш да постигнете това по време на кратка опознавателна среща с мен. 

Тя е напълно безплатна за теб!

Като резултат ще намалиш разходите си, ще плащаш по-малко данъци, и ще получиш възможност за по-висока доходност за парите си.

Бъдещето ти зависи от теб – направи своя финансов план СЕГА!

Мадлен Йорданова

Мадлен Йорданова e анализатор на лични финанси. Помага на всеки, който би искал да бъде финансово подготвен за повечето ситуации в живота си. Силата ѝ е в това да открие и формулира важните житейски цели и да подготви подходящ финансов план за изпълнението им.