fbpx

Цената на СВОБОДАТА е ДИСЦИПЛИНА

Звучи ви странно, нали? Повечето хора биха казали, че свободата няма нищо общо с представата ни за дисциплината, която от друга страна я свързваме по-скоро с някакви ограничения. На пръв поглед това наистина е така, но ако се замислим, може да открием и друга гледна точка. Може да открием, че зад хубавите и стойностни неща в живота ни всъщност стои някаква форма на дисциплина.

Ще започна от там, че всички обичаме да се разхождаме в чисти и красиви паркове. Парковете са чисти, защото има хора, ангажирани с поддръжката им, но и защото ние сме дисциплинирани да запазим онова, което други са създали. Повечето от нас харесват спортните, добре сложени фигури, но за постигането им е нужна дисциплина в ежедневно трениране на подходящ спорт. 

дисциплина

Също така, за да сме здрави и да имаме свободата да се наслаждаваме на живота, в повечето случаи е необходима дисциплина на здравословно хранене. Ако искаме да имаме свободата да разполагаме с времето си, то отново ни е нужна дисциплина. Трябва да станем рано, да се движим според предварителен график, да сме организирани, да не се разсейваме с внезапно изскочили маловажни неща и т.н.

Тъй като нямаме способността винаги да виждаме процеса на това как се случват нещата, не виждаме и каква е цената за тяхното осъществяване. Често сякаш сме склонни да подценяваме положените усилия и труд, като смятаме, че нещата са се случили от само себе си, случайно. Понякога, когато виждаме успехите, постигнати от някой в професионален или личен план, сме доста критични и казваме, че той просто е имал късмет.

Аз вярвам в късмета: как иначе бихте могли да обясните успеха на тези, които не харесвате?  Жан Кокто

В действителност не осъзнаваме колко време, труд и дисциплина стоят зад всеки успех. Нека се обърнем и към себе си – това, което сме постигнали, дали е само резултат на случаен късмет, или е на целенасочени усилия и действия в дадена посока.

Късметът е това, което се случва, когато подготовката срещне добрата случайност.  Хенри Форд

na-varha

Цената на СВОБОДАТА е ДИСЦИПЛИНА

В този живот нищо не се случва за един ден. Това, което ни се струва, че се случва от днес за утре, в повечето случаи изисква сериозна предварителна подготовка. Често виждаме постигнатото, но не обръщаме внимание на стъпките, довели до него. Крайният резултат винаги ни прави впечатление, а пътят до него сякаш остава незабележим. Но за да имаме свободата да правим своите избори, трябва да минем по този път. Изисква се време, постоянство и дисциплина.

В управлението на личните ни финанси също е необходимо време, постоянство и дисциплина:

  • За да превърнем мечтите си в цели.
  • За да имаме свободата да дадем на децата си образованието, което искат.
  • За да имаме възможност да купим желания имот или да погасим предсрочно ипотечния си кредит.
  • За да имаме свободата в късните години да спрем да работим, когато искаме.
  • За да запазим стандарта си на живот и да имаме свободата да правим своите избори.

Какво е необходимо да направите, за да имате увереността, че се движите в правилната посока и ще постигнете целите си?

Първо си поставете ясни цели, като ги подредите по тяхната важност и времеви хоризонт. След това направете финансов план за действие и бъдете дисциплинирани, за да го превърнете в реалност. Можете да се свържете с нас, за да ви помогнем да структурирате целите си, както и да изберете подходящ начин за изпълнението им.

Финансово планиране с Цветелина Тодорова

Погълнат от ежедневните задачи, вероятно не отделяш време за стратегически поглед към твоите лични финанси.

Можеш да постигнете това по време на кратка опознавателна среща с мен. 

Тя е напълно безплатна за теб!

Като резултат ще намалиш разходите си, ще плащаш по-малко данъци, и ще получиш възможност за по-висока доходност за парите си.

Бъдещето ти зависи от теб – направи своя финансов план СЕГА!

Какво казват клиентите за нас
Имах възможността да работя с Цвети относно планирането на семейните ни финанси. Тя е изключителен специалист, който се вслушва в нуждите на своите клиенти […]
Благодарение на Цвети успях да си изясня доста по-добре какви са вариантите ми за инвестиране, техните плюсове и минуси и да стигна до избор на портфолио […]
Основният резултат от работата ми с Цвети Тодорова беше получаването на начална финансова грамотност и създаването на план за управлението на […]

Мадлен Йорданова

Мадлен Йорданова e анализатор на лични финанси. Помага на всеки, който би искал да бъде финансово подготвен за повечето ситуации в живота си. Силата ѝ е в това да открие и формулира важните житейски цели и да подготви подходящ финансов план за изпълнението им.